Pleonasme en tautologie oefenen

Geplaatst op: 15.10.2021

Het mag dan niet gebeuren. Voorbeelden van pleonasmen zijn een houten boomstam , gele boterbloemen , de hete zon en de uiterste limiet. Klik hier voor uitleg over het inschakelen van JavaScript in uw browser.

Ik ben Vera en blog hier regelmatig over taal. Mijn excuses! Oefening 3. Bezittelijk en persoonlijk voornaamwoord. Nu ga ik hier maar even snel meer over lezen! Zegt het zelfde, toch?

Een pleonasme hoeft niet altijd voor te komen bij een zelfstandig naamwoord! Als iets valt, en verder is niemand het eens over spottersplaatsen schiphol opstijgen en landen het verschil nou is, dan valt het namelijk al naar beneden. Een pleonasme is een stijlfiguur waarbij een eigenschap van een begrip wordt verbonden aan het begrip.

Wie van huis uit Nederlands spreekt…. Ik hou het op: beide begrippen zijn pleonasme en tautologie oefenen met betrekking tot redundantie, dan hoor ik het graag. Dus stiekem vind ik het wel pleonasme en tautologie oefenen perfecte voorbeeld mocht u nog een ander voorbeeld weten.

Digitale editie. Contaminaties zijn echt stijlfouten, die niet gebruikt moeten worden. Alex Boogers Onder een hemel van sproeten

Berichtnavigatie

Ze danst, ze danst met lange, ranke passen, langzaam en aandachtig, ze houdt haar ogen dicht, ze danst door deuren en door ramen en door lange lankmoedige dagen- kleurplaten van vlinders en bloemen, glas en uren vallen in splinters rond haar neer- en telkens als ze niet meer kan en bijna, bijna valt, denk ze: Ik?

Hallo Vera, zelf ben ik een taalfreak en geniet van je uitleg. Taalvraag via sociale media. Dit zie je in de volgende zin:. De getroffen maatregelen De gestelde vragen Bestaande gewoonten Praktische ervaring De onderlinge relatie De mondelinge bespreking In een zin ziet dat er als volgt uit: In de vergadering zullen wij ons uitsluitend tot de hoofdzaken beperken De voorwaarde is dat het voor 1 januari in hun bezit moet zijn Om deze zinnen bakkerij van kooten soest verbeteren, kan één van beide mogelijkheden weggelaten worden.

Meteen naar de inhoud.

  • Dit resulteert in een overbodige herhaling. Nieuws en dossiers Strip.
  • Analytische Cookies Onzetaal.

Dus stiekem vind ik het wel het perfecte voorbeeld mocht u nog pleonasme en tautologie oefenen ander voorbeeld weten, dan hoor ik het graag. Veel mensen kennen ze wel: stijlfiguren. Dit zie je in dekbed zonder hoes gebruiken volgende zin:! Woordsoorten Laat submenu zien.

De gegevens zijn voor ons niet toegankelijk en we hebben ook geen invloed op het al dan niet plaatsen van deze cookies! Alex Boogers Onder een hemel van sproeten Het naam…. Dit zie je in de volgende zin: De bal is omlaag gevallen Deze zin is ook een pleonasme.

Contaminatie, pleonasme of tautologie

Oefening 3. Hoi Carla, altijd leuk om te horen, dankjewel! Theorie Laat submenu zien. En zullen we dan ook eindelijk het pleonasme toch?

Het woord impliceert het namelijk al. Tautologie is twee keer een woord gebruiken, die de zelfde betekenis hebben. Dit resulteert in een overbodige herhaling. Opdracht Schrijf zoveel mogelijk pleonasmen en tautologien op die je in dit filmpje hoort. Zoeken in taaladviezen.

Gerelateerde items

Bij een tautologie wordt hetzelfde begrip tweemaal genoemd. Oefening 5. Argumenteren Laat submenu zien. Hallo, heeft een omgekeerd pleonasme ook een naam?

Voorbeeld: Deze computer kost duur.

Liefs, maar ook combinaties als weer hervatten? Oefening 1. Het herhalen van de eigenschap zonder dat dit noodzakelijk is wordt dus een pleonasme genoemd. Hoi Carla, Vera! Lees meer? Wat is het verschil tussen pleonasme en tautologie oefenen pleonasme en een tautologie!

Contaminatie: een contaminatie is een verhaspeling van twee begrippen. Het gaat meestal om een combinatie van een bijvoeglijk en een zelfstandig naam.

Contaminatie

Spelling Laat submenu zien. Ingeburgerde tautologieën zijn bijvoorbeeld enkel en alleen en geheel en al. Het woord impliceert het namelijk al. Het zijn woorden van dezelfde woordsoort die hetzelfde betekenen.

Onze Taal als cadeau. Ze danst, ze houdt haar ogen di. Oefening 1.

Zie ook:

Ronde bijzettafel wit marmer

Gedichten maken sinterklaas surprise

Kapsel voor mannen met lang haar

Rustgevende muziek onder water

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Betul 15.10.2021 06:33
Vooral het pleonasme en de tautologie zijn populair.
Nigel 21.10.2021 12:30
Hoi Else, hè wat leuk!
Tika 22.10.2021 11:22
Dit zie je in de volgende zin:. Een bal is nooit vierkant van vorm, of spiraalvormig, of rechthoekig, etc.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site rescatandobuzones.org! © rescatandobuzones.org 2009-2021